BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

divendres, 25 de juny del 2010

FIDEUÀ AMB ALLIOLI



INGREDIENTS

fideus per a fideuà
un grapat d'algues (jo vaig utilitzar iziki)
5 dents d'all
xampinyons
1 tassa de garrofó
1 tassa de bajoca
3/4 tassa de pèsols


ALLIOLI
1/2 got de llet de soja
1 got i 1/2 d'oli de girasol
1 dent d'all gran
llimó
sal

PREPARACIÓ
Posem l'alga en remull en un bol, 15' aproximadament. En una paella calfem oli i afegim la verdura (xampinyons, garrofó, bajoca i pèsols) afegim les algues (reservem l'aigua). Sofregim un minut i afegim els fideus. Sofregim un minut més perquè agafe gust. Afegim l'aigua de les algues fins cobrir-ho tot (si necessitem més aigua afegim de l'aixeta). Deixem coure 20' més o menys (segons el tipus de fideus, al paquet ens dirà el temps que necessiten). Apaguem el foc i servim amb allioli.

Per a fer l'allioli he utilitzat la recepta de la veganesa afegint all. L'allioli original és vegà, jo no l'he fet mai, encara que sé que és costós així que utilitze aquesta recepta.
Posem la llet, la sal i l'all al got de la batedora, la batedora l'hem de tenir al fons del got, no l'hem de moure fins que no lligue la salsa. Engeguem la batedora i a poc a poc afegim l'oli (més o menys és el doble d'oli que de llet, però hem d'anar tastant la salsa per veure com va) afegim també unes gotes de llimó perquè lligue millor. Quan la salsa espese podem moure la batedora del fons del got i batre-ho tot un poc més.
És millor emprar la llet freda.