Bon any a totes i tots!!!
El cap d'any, aquesta vegada el celebràrem a ma casa i férem nosaltres el menú, va ser 100% vegetarià. I encara que vam tenir un xicotet (més bé important) problema amb un dels plats, es va cremar i ja no es podia menjar. El menú fou complet, de fet a l'endemà dinàrem i sopàrem d'allò que sobrà.
El menú fou el següent:
Per a picar teníem cacaus, papes, creïlles fregides (casolanes) i "aros" de ceba.
Rotllo d'humus:
La recepta és de la revista Cocina Vegetariana, i és molt senzilla de fer, nosaltres la férem amb "tortitas mejicanas", humus untat, rúcula, pipes de carabassa i tot enrotllat. És molt fàcil i ràpid de fer.
Formatge de anacards i tofu
Com la majoria d'aquestos formatges, són ràpids de fer i senzills i el resultat molt bo. És un formatge suau i fresc, ideal per a entrepans amb amanida o les verdures que vulguem.
Ingredients:
500 ml d'aigua
4 cullerades d'agar en flocs
100 gr d'anacards (si voleu podeu utilitzar una altra fruita seca)
75 gr de tofu tou
4 cullerades de rent de cervesa en flocs
suc de mitja llima
1 cullerada de ceba en pols
1 cullerada de sal
1 culleradeta de mostassa en pols (també podeu utilitzar de qualsevol altre tipus)
1 culleradeta d'all en pols
oli i pebre roig per al motlle.
Bullim l'aigua i l'agar durant 4 minuts
Barregem tots els ingredients en un robot de cuina.
Untem un motlle amb oli i pebre roig i aboquem la barreja.
Guardem a la nevera fins que es solidifique.
Podem guardar-ho 3 o 4 dies.
Acompanyament del seitan (el rotllo de seitan és el plat que es va cremar, així que sols teníem açò, però estava boníssim)
Ingredients:
1 poma golden
200 gr de castanyes pelades (nosaltres les bullirem primer un poc i després les pelàrem més fàcilment)
200 gr de ceba (a l'original barreja cebes xicotetes amb escal·lònies, però ací no hi havia)
150 gr raïm
1 rama de canyella
3/4 got de suc de poma
Sofregim amb poc d'oli la ceba 2', afegim les castanyes, el raïm i la poma trossejada. Coem 3', remenant-ho. Posem la canyella i el suc. Quan bull, abaixem el foc, tapem i coem 20'
Embotit: la recepta la vaig traure d'ací http://www.creativegan.net/archives/embutido-vegetal-casero/
Una vegada fet i deixat reposar, el vaig passar un poc per la paella
1/2 tassa d'oli de gira-sol
1/2 tassa de "sirope de arce"
2 tasses més 1 culleradeta de llet de soja
2 culleradetes de vinagre de poma
1 culleradeta de extracte de vainilla
1 tassa de sucre
3 tasses de farina
1/2 tassa més 2 culleradetes de cacau (també es pot fer amb garrofa)
2 culleradetes de rent de pastisseria
2 culleradetes de bicarbonat per pastisseria
1/2 culleradeta de canyella
1 culleradeta de sal
Encenem el forn a 160º. En un bol barregem l'oli, el sirope, la llet, el vinagre i la vainilla. En un altre bol la resta d'ingredients. Aboquem els ingredient humits als secs.
Posem al forn 30' i comprovem amb un furgadents si està cuit. Si no, ho deixem un poc més. Deixem que es gele. Partirem el bescuit pel mig per posar la mousse
Ingredients per a la mousse:
Llet d'anacards:
3/4 d'anacards
2 tasses d'aigua
1 culleradeta de vainilla
un poc de sal
1 i 1/2 culleradeta de flocs d'agar
2 cullerades d'aigua
2 tasses de llet d'anacards (la recepta de dalt)
1 tassa de trossos de xocolate
1 cullerada de "sirope de arce"
1/4 de culleradeta de sal
1 cullerada de vainilla
Primer preparem la llet, per a açò barregem tots els ingredient en un robot de cuina. Primer triturarem els anacards 15 o 20'' i després afegim la resta d'ingredients i triturem 30 i 45''.
En una tassa posem l'agar amb dues cullerades d'aigua i ho deixem així 5'.
En un cassó cuinem la llet amb l'agar, barrejant 10 o 15' més o menys. Afegim el xocolate, el "sirope" i la sal, ho cuinem 4 o 5', sense parar de remenar, fins aconseguir una textura cremosa. Aboquem el preparat en una robot (o al got de la batedora).
Batem tot fins que la textura estiga cremosa i ben combinada, 30 o 45''. Afegim la vainilla i barregem.
Guardem en un recipient i guardem a la nevera 5 0 6 hores o tota la nit.
Una vegada estiga llest posem una capa de mousse sobre una meitat del bescuit i tapem amb l'altra meitat.
Ingredients per a la cobertura de tofu i xocolate:
45 gr de tofu
2 tasses de trossos de xocolate
1/2 tassa de llet vegetal
2 cullerades de café en pols (vaig utilitzar malta)
un poc de sal
1 cullerada de vainilla
1 cullerada de sirope de arce
Bullim el tofu 5 0 7', colem. Batem en un robot de cuina 1', mentres el tofu encara està calent.
Fonem el xocolate al bany maria (en el meu cas el vaig fondre en un cassó amb un poc d'aigua, sense parar de remenar).
Afegim al tofu, el xocolate, la llet, el café i la sal. Barregem 2', afegim la vainilla i el "sirope", barregem.
Posem a la nevera 5 hores i ho deixem a temperatura ambient abans d'utilitzar.
Després cobrim el pastís.
El cap d'any, aquesta vegada el celebràrem a ma casa i férem nosaltres el menú, va ser 100% vegetarià. I encara que vam tenir un xicotet (més bé important) problema amb un dels plats, es va cremar i ja no es podia menjar. El menú fou complet, de fet a l'endemà dinàrem i sopàrem d'allò que sobrà.
El menú fou el següent:
Per a picar teníem cacaus, papes, creïlles fregides (casolanes) i "aros" de ceba.
Rotllo d'humus:
La recepta és de la revista Cocina Vegetariana, i és molt senzilla de fer, nosaltres la férem amb "tortitas mejicanas", humus untat, rúcula, pipes de carabassa i tot enrotllat. És molt fàcil i ràpid de fer.
Formatge de anacards i tofu
Com la majoria d'aquestos formatges, són ràpids de fer i senzills i el resultat molt bo. És un formatge suau i fresc, ideal per a entrepans amb amanida o les verdures que vulguem.
Ingredients:
500 ml d'aigua
4 cullerades d'agar en flocs
100 gr d'anacards (si voleu podeu utilitzar una altra fruita seca)
75 gr de tofu tou
4 cullerades de rent de cervesa en flocs
suc de mitja llima
1 cullerada de ceba en pols
1 cullerada de sal
1 culleradeta de mostassa en pols (també podeu utilitzar de qualsevol altre tipus)
1 culleradeta d'all en pols
oli i pebre roig per al motlle.
Bullim l'aigua i l'agar durant 4 minuts
Barregem tots els ingredients en un robot de cuina.
Untem un motlle amb oli i pebre roig i aboquem la barreja.
Guardem a la nevera fins que es solidifique.
Podem guardar-ho 3 o 4 dies.
Acompanyament del seitan (el rotllo de seitan és el plat que es va cremar, així que sols teníem açò, però estava boníssim)
Ingredients:
1 poma golden
200 gr de castanyes pelades (nosaltres les bullirem primer un poc i després les pelàrem més fàcilment)
200 gr de ceba (a l'original barreja cebes xicotetes amb escal·lònies, però ací no hi havia)
150 gr raïm
1 rama de canyella
3/4 got de suc de poma
Sofregim amb poc d'oli la ceba 2', afegim les castanyes, el raïm i la poma trossejada. Coem 3', remenant-ho. Posem la canyella i el suc. Quan bull, abaixem el foc, tapem i coem 20'
Embotit: la recepta la vaig traure d'ací http://www.creativegan.net/archives/embutido-vegetal-casero/
Una vegada fet i deixat reposar, el vaig passar un poc per la paella
Pastís de xocolata: La recepta la vaig traure del llibre:
I encara que la foto no ha eixit molt bé, és dels pastíssos més bons que he fet. Porta un bescuit, mousse enmig i cobertura de xocolate i café. Molt senzilla de fer, l'únic problema és que hem de fer tres receptes distintes i deixar reposar a la nevera la mousse i la cobertura unes hores.
Ingredients per al bescuit:1/2 tassa d'oli de gira-sol
1/2 tassa de "sirope de arce"
2 tasses més 1 culleradeta de llet de soja
2 culleradetes de vinagre de poma
1 culleradeta de extracte de vainilla
1 tassa de sucre
3 tasses de farina
1/2 tassa més 2 culleradetes de cacau (també es pot fer amb garrofa)
2 culleradetes de rent de pastisseria
2 culleradetes de bicarbonat per pastisseria
1/2 culleradeta de canyella
1 culleradeta de sal
Encenem el forn a 160º. En un bol barregem l'oli, el sirope, la llet, el vinagre i la vainilla. En un altre bol la resta d'ingredients. Aboquem els ingredient humits als secs.
Posem al forn 30' i comprovem amb un furgadents si està cuit. Si no, ho deixem un poc més. Deixem que es gele. Partirem el bescuit pel mig per posar la mousse
Ingredients per a la mousse:
Llet d'anacards:
3/4 d'anacards
2 tasses d'aigua
1 culleradeta de vainilla
un poc de sal
1 i 1/2 culleradeta de flocs d'agar
2 cullerades d'aigua
2 tasses de llet d'anacards (la recepta de dalt)
1 tassa de trossos de xocolate
1 cullerada de "sirope de arce"
1/4 de culleradeta de sal
1 cullerada de vainilla
Primer preparem la llet, per a açò barregem tots els ingredient en un robot de cuina. Primer triturarem els anacards 15 o 20'' i després afegim la resta d'ingredients i triturem 30 i 45''.
En una tassa posem l'agar amb dues cullerades d'aigua i ho deixem així 5'.
En un cassó cuinem la llet amb l'agar, barrejant 10 o 15' més o menys. Afegim el xocolate, el "sirope" i la sal, ho cuinem 4 o 5', sense parar de remenar, fins aconseguir una textura cremosa. Aboquem el preparat en una robot (o al got de la batedora).
Batem tot fins que la textura estiga cremosa i ben combinada, 30 o 45''. Afegim la vainilla i barregem.
Guardem en un recipient i guardem a la nevera 5 0 6 hores o tota la nit.
Una vegada estiga llest posem una capa de mousse sobre una meitat del bescuit i tapem amb l'altra meitat.
Ingredients per a la cobertura de tofu i xocolate:
45 gr de tofu
2 tasses de trossos de xocolate
1/2 tassa de llet vegetal
2 cullerades de café en pols (vaig utilitzar malta)
un poc de sal
1 cullerada de vainilla
1 cullerada de sirope de arce
Bullim el tofu 5 0 7', colem. Batem en un robot de cuina 1', mentres el tofu encara està calent.
Fonem el xocolate al bany maria (en el meu cas el vaig fondre en un cassó amb un poc d'aigua, sense parar de remenar).
Afegim al tofu, el xocolate, la llet, el café i la sal. Barregem 2', afegim la vainilla i el "sirope", barregem.
Posem a la nevera 5 hores i ho deixem a temperatura ambient abans d'utilitzar.
Després cobrim el pastís.
2 comentaris:
Quina bona pinta té el sopar!
(Ya se me ha olvidado el poquito catalán que sabía, jo :() ¡Qué envidia de cena!
gràcies, la veritat és que pensàvem que hi hauria poc, i ens va sobrar per al dia següent
Publica un comentari a l'entrada