BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

dijous, 24 de març de 2011

VEGANOMICON 39, 40

Black Bean-Vegetable soup  pàg 135
Ingredients:  6-8 persones
Per als llegums:
400 gr de fesols negres, a remulla tota la nit
6 tasses d'aigua
2 fulles de llorer
un pessic de bicarbonat (jo no en vaig posar, en comptes d'açò vaig posar un tros d'alga kombu)

Per a la sopa:
3 cullerades d'oli
2 cebes mitjanes, tallades primes
4 dents d'all tallat xicotet
1 pimentó verd, tallat prim
1 jalapeño (no en vaig posar)
1 branca d'api
1 carlota
1 i 1/2 cullerada de postres de comí molt
2 cullerades de postres d'orenga
1 cullerada de postres de timonet
1 cullerada de vinagre blanc (tampoc en vaig posar)
2 cullerades de postres de sal
pebre negre
3-4 tasses de brou

Primer preparem els llegums amb l'olla exprés i tots els ingredients durant el temps de cocció indicat al paquet (45' més o menys) i els escorrem (llevem el llorer, solament han de quedar els fesols.

Preparem la sopa: tallem les verdures a trossos menuts. Posem un casso al foc i  saltegem l'all 30'' a foc mitjà, remenant-lo, afegim les cebes i el pimentó. Barregem i cuinem 12 o 15', quan la verdura estiga tendra afegim el jalapeño, l'api i la carlota. Cuinem 10', afegim els llegums ja preparats, ho barregem tot bé, afegim el comí, l'orenga, el timonet i el brou. Tapem i posem el foc al màxim fins que bulla. Baixem el foc al mínim i cuinem de 35 a 45', fins que la carlota i l'api estiguen tendres.
Retirem del foc, deixem reposar 10', afegim el vinagre, la sal i el pebre.

Jo vaig servir la sopa amb:
Sour Cilantro Cream pàg 209

Ingredients: (3 tasses)
400 gr de tofu seda
2 cullerades de suc de llima
1 cullerada de "sirope de ágave"
3/4 cullerada de postres de sal
3 dents d'all, tallat ben menut
1/4 tassa d'oli de llavors de raïm
2 tasses de coriandre (fulles i tiges)

Batem el tofu amb la llima, l'àgave i la sal, fins aconseguir una textura cremosa.
En un casso posem l'oli i l'all, cuinem 3' més o menys, remenant-ho, afegim al tofu i tornem a batre. Afegim el coriandre i tornem a batre fins que tinga un color verd. Ho posem en la nevera durant 30'.


No tenia la batedora eixe dia, així que ho vaig barrejar amb una forqueta, i estava boníssim. Això sí, us ha d'agradar el coriandre


Vaig tornar a fer la recepta, aquesta vegada la crema la vaig preparar amb la batedora

2 comentaris:

Erinna ha dit...

Tenim el mateix bol! A veure si em arriba el Veganomicon ja, que l'he demanat fa molt! té una pinta riquíssima :)
Per cert Xixi, tu i jo apareixem a la revista vegetariana ¡bravo per nosaltres!

BabyJane ha dit...

Ja veuràs com t'arada el llibre, jo estic esperant l'últim d'ella.
Dema baixe a per la revista, no sabia que ja estava, és que ens ho mereixem.
Tu també tens el superbol verd? (realment són herència de la meua àvia :) )