BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

diumenge, 13 de febrer de 2011

Croquetes de col i xampinyons

Ingredients: 7 croquetes
1 ceba mitjana
1/2 coliflor menuda
oli
nou moscada
sal
romer
5 xampinyons
farina
pa ratllat
farina de cigrons

A foc mínim sofregim la ceba en una cassola 5' amb oli i sal, afegim la col i nou moscada, posem aigua (1/3 del volum més o menys) ho bullim tapat fins que la col estiga (20' aproximadament), hem de vigilar que no s'evapore l'aigua i s creme. Triturem els ingredients i ho reservem.
Sofregim els xampinyons tallats en quadrats molt xicotets, ho afegim al puré de col. Barregem, afegim farina i romer, i ho barregem tot al foc durant un parell de minuts (la quantitat de farina és a ull, segons siga un puré més aiguat o menys, jo vaig tirar 1/4 de tassa).
Deixem que la barreja es refrede.

Fem una barreja amb farina de cigrons i aigua, ha de tenir una consistència espesa, semblant a l'ou batut.
La posem en un plat per arrebossar el croquetes, i en un altre plat preparem pa ratllat.
Amb la barreja de la col donem forma a les croquetes i les passem primer per la farina de cigrons i després pel pa.
Les fregim en una paella amb oli ben calent i les posem en un plat amb paper de cuina perquè es bega l'excés d'oli.