BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

dijous, 12 d’abril del 2012

Pastís de maduixes

L'últim llibre de les autores  Isa Chandra Moskowitz i Terry Hope Romero (Veganomicon, cupcakes take over the world...) és Vegan Pie in the sky, un llibre de pastissos, però de pastissos típics americans, eixos que tenen una base de farina, i damunt fruita o crema, els típics pastissos  de les pel·lícules que deixen refredar en la finestra. Sabeu quins dic?
Tenia el llibre a casa feia un temps i encara no havia  fet res, totes les receptes tenen una pinta increïble. Vaig aprofitar que tenia maduixes a casa i vaig fer de la recepta Strawberry Kiwi Crème tart (pàg 111) amb alguna xicoteta modificació perquè em faltaven alguns ingredients.
El resultat és espectacular, és senzilla de fer, però hem de tenir temps, la massa ha de reposar... però proveu de fer-la que us agradarà

Pastís de maduixa

Ingredients:

Base  (motlle de 23 cm)
1 tassa i mitja de farina (vaig utilitzar integral d'espelta)
1/3 tassa de sucre
un pessic de sal
3/4 tassa de margarina

Tamisem la farina en un bol i afegim el sucre i la sal, barregem i afegim la margarina, barregem bé amb la mà.
Col·loquem la massa en el motlle i quan la tenim ben col·locada punxem amb una forqueta. Deixem la base en el congelador 45'.
Un cop ha passat el temps, calfem el forn a 180º i posem la base durant 10', després girem el motlle perquè es repartisca el calor i ho cuinem 15' més.
Traiem del forn i ho deixem refredar abans d'omplir amb el farciment.

Farciment
1 tassa i 1/4 de llet vegetal
1/2 cullerada d'agar en pols
2 cullerades de "maizena"
1/4 de tassa de sucre
3 cullerades d'oli de coco a temperatura ambient
1 tassa d'ametlles crues pelades (remullades durant 2 hores com a mínim)
1 culleradeta d'extracte e vainilla
1/4 cullerada de suc de taronja
un pessic de sal

maduixes
ametlles torrades pelades
taronja

En un cassó barregem 1/2 tassa de llet amb l'agar i cuinem durant 6'. En un got barregem la resta de llet i la "maizena". Ho aboquem a la barreja del agar i cuinem durant 4'-5', remenant constantment.
En un robot de cuina batem aquesta barreja amb el sucre i el coco, afegim les ametlles, la vainilla, la taronja i la sal. Ho batem durant 2'-3'. Ho aboquem de seguida a la base del pastís. Ha de reposar a temperatura ambient durant 30'


Tallem les maduixes i mitja taronja i ho col·loquem damunt del pastís, torrem unes ametlles i decorem.

Ja el tenim llest per menjar!!!!!