Aquesta vegada sí apunte la recepta que vaig fer. És un plat amb cous-cous palestí, aquest cous-cous es diferencia del que venen als supermercats en què és més gran i per tant tarda més en coure's. De sabor molt semblant, encara que amb un toc que m'agrada més. El podeu trobar en botigues de comerç just.
Israeli coucous with pistachios and apricots (pàg 117)
Ingredients: 4 persones
2 cullerades d'oli vegetal
3 dents d'all picat
2 tasses de cous-cous
2 tasses i mitja d'aigua
1 branca de canyella
1 culleradeta de comí
1/4 culleradeta de cardamom
pebre negre
1/2 culleradeta de sal
pell ratllada d'1 llima
1/4 de tassa de menta fresca picada
1/2 tassa d'albercocs secs picats (del mateix tamany que les panses)
1/2 tassa de pistatxos
suc de 1/2 llima
En una paella saltegem l'all 1'. Afegim el cous-cous, a foc mitjà, remenant constantment durant 4 o 5', fins que el couscous comence a torrar-se (compte que no es creme). Afegim l'aigua, la canyella, el cardamom, el pebre, la sal i la ratlladura. Pugem el foc fins que bulla, baixem el foc al mínim i tapem. En 10' quasi tota l'aigua s'haurà evaporat. Afegim 2 cullerades de menta, l'albercoc, els pistatxos i el suc de llima. Ho barregem i ho tornem a tapar, ho cuinem 5' (s'evaporarà l'aigua completament)
Llevem la branca de canyella, servim el cous-cous amb la resta de la menta.
Israeli coucous with pistachios and apricots (pàg 117)
Ingredients: 4 persones
2 cullerades d'oli vegetal
3 dents d'all picat
2 tasses de cous-cous
2 tasses i mitja d'aigua
1 branca de canyella
1 culleradeta de comí
1/4 culleradeta de cardamom
pebre negre
1/2 culleradeta de sal
pell ratllada d'1 llima
1/4 de tassa de menta fresca picada
1/2 tassa d'albercocs secs picats (del mateix tamany que les panses)
1/2 tassa de pistatxos
suc de 1/2 llima
En una paella saltegem l'all 1'. Afegim el cous-cous, a foc mitjà, remenant constantment durant 4 o 5', fins que el couscous comence a torrar-se (compte que no es creme). Afegim l'aigua, la canyella, el cardamom, el pebre, la sal i la ratlladura. Pugem el foc fins que bulla, baixem el foc al mínim i tapem. En 10' quasi tota l'aigua s'haurà evaporat. Afegim 2 cullerades de menta, l'albercoc, els pistatxos i el suc de llima. Ho barregem i ho tornem a tapar, ho cuinem 5' (s'evaporarà l'aigua completament)
Llevem la branca de canyella, servim el cous-cous amb la resta de la menta.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada