BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

diumenge, 20 de març del 2011

Concurso Chef Pimienta Rosa: Sushi amb alvocat i germinats



A la pàgina pimientarosa.com proposen per a aquest mes "La comida enrollada" i quan pense en aquest tipus de menjar el primer que em ve al cap és el sushi. Així que ahir per sopar ahir  vaig preparar tres tipus distints de sushi. Ací està la recepta:

Sushi amb germinats:

Ingredients

Per a l'arròs:
1 tassa d'arròs per a sushi
1 tassa i mitja d'aigua
un pessic de sal

3 tires d'alga nori

Per al sushi 1:
2 tires d'alvocat

germinats d'alfals
1 cullerada de postres de salsa de soja
llavors de sèsam

Per al sushi 2:
2 tires d'alvocat
germinats d'alfals
1 cullerada de postres de vinagre d'umeboshi

crema de cacauet
llavors de sèsam

Per al sushi 3:
2 tires d'alvocat

germinats d'alfals
crema de cacauet


Primer rentem l'arros, el posem en un cassó amb l'aigua  i la sal i el bullim 10-15' a foc mínim fins que es quede sense aigua. Ho deixem reposar 10'.

Posem una tira d'alga nori damunt d'una estoreta per a sushi (si no en tenim no és problema, amb film de cuina ho podem fer. Posem 1/3 de l'arròs ben repartit i aplanat damunt de l'alga (hem de deixar 2 cm a la part de dalt i un  a la de baix sense arròs)
Després posem l'alvocat, els germinats i la resta d'ingredients segons la combinació que triem. Aquestos ingredients els posem a 2 centímetres de la part de baix de l'alga, en una tira, tots junts.

Amb el dit mullem un poc la part de dalt de l'alga (la de 2 centímetres) i comencem a enrotllar des de la part de baix. Pressionant bé.

Fem el mateix amb 2 tires més d'alga i les dues combinacions restants.

Quan ho tenim ben enrotllat mullem el tall d'un ganivet (jo vaig utilitzar el ganivet del pa) i el tallem a trossos.