BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

dilluns, 26 de juliol del 2010

VEGANOMICON 13

Cauliflower and mushroom potpie with black olive crust (pàg. 161) 4-6 persones

Salsa
3 cull. margarina
4 cull de farina
2 tasses de llet de soja o avena
1 fulla de llorer
2 culleradetes d'estragó sec
1/2 culleradeta de timonet
1/2 culleradeta de marduix
1/4 culleradeta de mostassa en pols
1 culleradeta de sal
pebre mòlt

Verdures
400 gr. de coliflor, rentada, tallada en trossos xicotets
2 cull. d'oli
1 porro tallat fi
1 carlota xicoteta, tallada en trossos xicotets
200 gr. de xampinyons laminats
1 culleradeta de vinagre blanc

Per a la massa de dalt
1 tassa i 1/4 de farina (jo he utilitzat integral d'espelta)
1 culleradeta de rent per a pastisseria en pols (baking powder)
1 culleradeta de sal
timonet
3 cull. de margarina
4-5 cull. d'aigua freda
1/3 tassa d'olives negres trossejades

Posem el forn a 180º.
Primer preparem la salsa, en una paella o cassó a foc moderat, desfem la margarina i afegim a poc a poc la farina. Barregem fins formar una pasta espesa. Cuinem 4-5', fins tenir una massa lleugerament marró.
Apaguem el foc, i aboquem la llet de soja a la massa, sense parar de remenar. Després posem les  herbes seques, la mostassa, la sal i la fulla de llorer. Tornem a engegar el foc (moderat) i cuinem sense parar de remoure, fins que es forme una salsa. Apaguem el foc i llevem el llorer.
Calfem una paella amb oli  i saltegem 6-8' les carlotes i el porro, afegim els xampinyons i el vinagre, remenem i cuinem 8' més fins que el líquid dels xampinyons s'evapore. Afegim la coliflor, barregem i tapem (deixant una obertura perquè el vapor puga eixir), cuinem 8' aproximadament, fins que la coliflor estiga suau.
Ho col·loquem en el recipient del forn i aboquem la salsa, barregem bé.
 Reservem.
Cobertura:
En un bol barregem la farina, el rent, la sal i el timonet. Aboquem la margarina tallada en trossos xicotets per damunt i l'aigua. Barregem bé. Afegim les olives.
Extenem la massa en una superfície neta amb un poc de farina i l'estirem, després tallem quadradets de massa per decorar el pastís.
Posem els quadradets damunt del pastís i els pintem amb llet de soja. Ho cuinem al forn durant 35-40'. Ho deixem reposar 10' abans de servir.