dilluns, 30 d’agost del 2010

VEGANOMICON 16



Spicy tempeh and broccoli rabe with rotelle   (pàg. 190)

Ingredients (4 persones)
200 gr. d'espirals de pasta

Per al tempeh:
1 paquet de tempeh tallats en cubs
1/2 tassa + 2 cull. soperes de brou vegetal
2 cull. soperes de salsa de soja
2 cull. soperes de tomàquet concentrat
1 dent d'all, triturat
1 cull. sopera de llavors de fenoll
1 culleradeta i mitja de "pimentón hojilla"
1 culleradeta i mitja d'orenga
1/2 culleradeta de vinagre de vi roig

Per al broccoli:
1/4 de tassa d'oli
5 dents d'all tallades molt finetes
400 gr. (aproximadament) de bròquil tallat
2-3 cullerades de vi blanc, aigua o brou vegetal
2 culleradetes de vinagre balsàmic
Sal i pebre negre

Posem aigua amb sal a bullir, afegim la pasta i la cuinem segons les instruccions del paquet. Ho colem, ho barregem amb un parell de cullerades d'oli i posem en un bol.

Posem el tempeh en una paella i cuinem. En un got barregem el bou, el tomàquet concentrat, la salsa de soja, l'all, el fenoll, el pimentó i l'orenga. Ho aboquem a la paella, remenem i tapem. Cuinem a foc moderat fins que comence a bullir. Tapem de nou i ho cuinem 8' o fins que s'evapore tot el líqued i el tempeh estiga tendre. Mentres s'età cuinant ho hem de remenar un parell de vegades.
Posem el tempeh en un bol i el partim un poc amb una cullera.
En una paella neta posem 2 cullerades d'oli a foc moderat i fregim el tempeh de 4 a 5 minuts fins que comence torrar-se. Afegim a la pasta.

Ara preparem el bròquil: En una paella amb oli sogregim els alls, quan agafem un poc de color, .afegim el bròquil, posem sal i tapem. Cuinem 2', afegim el vi, l'aigua o el brou i ho deixem coure 8' o 10' fins que el bròquil estiga tendre. Destapem i coem fins que no quede líquid.
Ja ho tenim preparat, posem el bròquil al bol, amb la pasta i el tempeh. Per acabar afegim el vinagre, la sal i el pebre. Ho remenem tot bé... i ja està preparat per servir.

dilluns, 23 d’agost del 2010

VEGANOMICON 15

Black bean burgers  pàg 96

Unes hamburguese de fesols ràpides de fer.



Ingredients  (6 unitats)
2 tasses de fesols negres cuits
1/2 tassa de gluten
1/2 tassa de pa ratllat
1 culleradeta de pebroter en pols (jo vaig utilitzar espècies per a menjar mexicà)
1/2 culleradeta de comí
1/4 tassa d'aigua
1 cull. de tomàquet concentrat (o quetxup)
1/4 tassa coriandre picat fresc
2 dents d'all
1/2 ceba xicoteta
2 cull. d'oli
pa


Preparació
En un bol, xafem els fesols amb l'ajuda d'una forqueta (no cal triturar-ho completament).
Afegim el gluten, el pa, el pebroter, el comí, l'aigua, el tomàquet i el coriandre, sense barrejar encara. Afegim l'all premsat i la ceba ratllada. Ho barregem tot amb la forqueta i amb la mà 1' més o menys.
Posem una paella a foc mig. Dividim la massa en 6 boles i fem la forma d'hamburgueses. Posem un poc d'oli a la paella i fem les hamburgueses 5' per cada costat.